ЩО ТАКЕ СИСТЕМА НАССР І ДЛЯ ЧОГО ВОНА НЕОБХІДНА?
Системи управління безпекою харчових продуктів практично у всьому світі визнають та застосовують як надійний спосіб захисту споживачів від небезпек, які можуть супроводжувати харчову продукцію. Впровадження систем управління безпекою харчових продуктів потребує законодавства Європейського Союзу, США, Канади, Японії, Нової Зеландії та багатьох інших країн.
В Україні застосування систем НАССР є обов’язковим для всіх підприємств, які займаються виробництвом чи введенням в обіг харчових продуктів. Цього вимагають Закони України «Про безпеку та якість харчових продуктів» та «Про дитяче харчування».
Закон України «Про безпечність та якість харчових продуктів»
Закон України «Про дитяче харчування»
Завдяки побудові та впровадженню на підприємстві системи, заснованої на принципах НАССР, ваша компанія отримує наступні переваги:
1. Впевненість керівництва компанії у повній технологічній простежуваності та безпеці продукції
2. Опис алгоритмів роботи з продукцією, яка не пройшла критичні точки контролю
3. Мінімізацію витрат при відкликанні товару з продажу
4. Придбання додаткового маркетингового інструменту, зростання довіри споживачів та контролюючих органів до продукції компанії
5. Виключення бар’єрів у торгівлі на міжнародному ринку та проблем взаємного визнання результатів оцінки відповідності у сфері безпеки харчових продуктів
6. Підвищення конкурентоспроможності продукції за рахунок наявності визнаного на міжнародних ринках сертифіката
Діагностика є першою та невід’ємною частиною робіт з побудови системи НАССР та отримання сертифіката ISO 22000.
МЕХАНІКА ПРОХОДЖЕННЯ ДІАГНОСТИКИ НА ВАШОМУ ПІДПРИЄМСТВІ
У ХОДІ АУДИТУ ЕКСПЕРТ ОЦІНЮЄ ПІДПРИЄМСТВО З НАСТУПНИХ НАПРЯМ:
1. Вивчення існуючої документації (технологічні схеми, журнали) та складання плану огляду підприємства
2. Огляд виробництва по існуючому технологічному ланцюжку
3. Перевірка відповідності стандартно-санітарним вимогам (загальні вимоги, побутові приміщення та санітарні блоки, спец. одяг…)
4. Схема заводу та технологічна схема виробництва (внутрішній проект, складування та схема руху продукції, внутрішня структура та оснащення виробництва, приміщення лабораторії…)
5. Організаційна частина (плани НАССР, критичні точки контролю та управління ними)
ЩО НЕОБХІДНО ДЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ДІАГНОСТИКИ:
• Виділити відповідального компетентного співробітника на період проведення діагностики (завідувач виробництва чи головний технолог, або завідувач лабораторії)
• Ознайомити експерта зі схемою підприємства та надати повний доступ до території
• Надати всю наявну технологічну документацію виробництва
• Сплатити діагностику
Від виконання посадових обов’язків відрив рядового персоналу мінімальний!
ПІСЛЯ ПРОВЕДЕННЯ ДІАГНОСТИКИ ВИ ОТРИМАЄТЕ:
• Звіт про проведення діагностики, в якому будуть перелічені всі фактори ризику та рекомендації щодо їх усунення
• Можливість поставити експерту питання щодо технологічної та організаційної частини
• Тестування відповідального співробітника за впровадження системи НАССР на відповідний рівень кваліфікації
• План робіт із побудови системи ISO 22000(НАССР)
• Визначення вартості робіт із приведення провадження до відповідності міжнародним стандартам ISO 22000
• Економію на роботі консультантів. Після того, як ви отримаєте детальний план по побудові системи, у вас з’явиться можливість зробити частину робіт своїми силами
ОТРИМАТИ ПИТАННЯ ДЛЯ ДІАГНОСТИКИ
РЕКОМЕНДУЄМО ПОРЯДОК РОБОТ З ПОБУДУВАННЯ СИСТЕМИ ISO22000(НАССР)
Для побудови системи ISO22000 (НАССР) на підприємстві ми рекомендуємо наступні оптимальні кроки:
1. Провести діагностику та отримати план робіт
2. Призначити відповідальну людину та навчити на курсах «Координатор впровадження системи НАССР, ISO 22000»
3. Отримати комплект необхідних документів із прикладами у конкретній галузі. Вивчити матеріали та підготуватися до побудови системи НАССР
4. Підтвердити побудовану систему ISO 22000
РОЗРАХУВАТИ ВАРТІСТЬ СЕРТИФІКАЦІЇ
НАША ЩОТИЖНЕВА E-MAIL РОЗСИЛКА
Ми регулярно надсилаємо нашим клієнтам приклади документів, рекомендацій щодо впровадження, корисні матеріали, новини з вітчизняних і зарубіжних джерел, що заслуговують на довіру.
Щоб отримати від нас розсилку, зв’яжіться з нашим менеджером за тел.: (044) 360-9001
ПІДПИСАТИСЯ НА БЕЗКОШТОВНУ РОЗСИЛКУ